Logo Kamerkoor Vocoza

Zingen op een hoger niveau

Kamerkoor Vocoza zoekt diverse nieuwe leden

Stop het luie zingen!

Verscherp je zangtalent

Stel, je zingt al een tijd in een koor, je bent muzikaal en kunt goed van blad lezen. Zingen is een leuke hobby, naast je studie of je werk. Je bent goed, merk je. Je blijkt je hele stemgroep in de goede richting mee te trekken. Dat kun je natuurlijk nog makkelijk een paar jaar volhouden, maar is dat wel uitdagend genoeg? Luiheid ligt op de loer. Wordt het niet eens tijd voor een beter koor, waar je wat meer op je tenen moet gaan lopen?

In een kamerkoor telt elke stem. Omdat er maar een klein aantal zangers dezelfde partij als jij heeft. Ben jij weg, dan klinkt alles anders. Je moet dus staan voor je partij. Dat betekent dat je kritischer moet zijn op je techniek, je uitspraak, je klank en je intonatie.

Een kamerkoor is dus een uitdaging voor je zangtalent!

Kamerkoor Vocoza daagt je uit

Wij zijn Kamerkoor Vocoza. We zijn één van de weinige kamerkoren in Amsterdam, die al jaren laten horen dat goede amateurs tot professioneel resultaat in staat zijn. Met uiteindelijk zo'n 28 stemmen trekken we twee keer per jaar gemiddeld zo'n 200 bezoekers.

We specialiseren ons in verrassende, aansprekende programma's met muziek van de Renaissance tot aan de 21ste eeuw. Binnen dit brede kader van repertoire zoeken we altijd naar nieuwe uitdagingen. Zie voor een historisch overzicht alhier. De komende programma's staan hiernaast weergegeven.

Sinds 2008 heeft Sanne Nieuwenhuijsen de muzikale leiding over Kamerkoor Vocoza. Met haar laten we meer dan ooit horen dat een concert van een goed amateurkoor niet onder hoeft te doen voor dat van een professioneel ensemble. In 2021 starten wij de zoektocht naar een nieuwe dirigent,

We vragen veel, maar je krijgt ook veel terug

Omdat in een kamerkoor iedere stem telt, zijn we ook kritischer in de toelating van nieuwe leden. Een goede zangstem, een scherp gehoor en een goed ontwikkeld muzikaal gevoel zijn belangrijk. Tijdens de auditie word je ook getest op je praktische kennis van het solfège, en je vaardigheid om direct (prima vista) van blad te kunnen lezen.

We vragen dus wel wat, maar je krijgt er ook veel voor terug. Elke repetitie is een muzikale ervaring op zich. Geen gehannes meer met instuderen van partijen – dat doe je maar thuis. Vanaf dag één werk je aan de interpretatie, de dynamiek, en de zeggingskracht van de muziek. Hard werken, dat zeker. En desondanks is het ook nog gezellig op de donderdagavond.

Kamerkoor Vocoza is dus de ideale manier om op een leuke manier serieus verder te komen met zingen.

We hebben plek voor diverse stemmen

We hebben op dit moment vacatures voor een lage bas, tenoren en sopranen. Mocht je interesse hebben, dan kun je emailen naar info[at]vocoza[punt]nl. We kijken dan of je voor een auditie in aanmerking komt. Daarbij kijken we naar:

  • een goede zangstem,
  • een ontwikkeld muzikaal gevoel
  • (kamer)koorervaring,
  • een goede praktische kennis van de solfege,
  • je vaardigheid om prima vista van blad te zingen

Kamerkoor Vocoza repeteert op dit moment on line, maar uiteindelijk weer live op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in Amsterdam Oud Zuid. De contributie bedraagt voor mensen met een gemiddeld inkomen 150 euro per half jaar. Voor mensen met een (veel) lager inkomen geldt een aangepast tarief.


Mail voor meer informatie: info[at]vocoza[punt]nl

Komende programma's:

 

Najaar 2021
  Programma Hart & Ziel