Logo Kamerkoor Vocoza

Robert van der Vinne

Foto Robert van der Vinne Robert van der Vinne (1968) begon zijn muzikale opleiding aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij koordirectie studeerde bij Barend Schuurman. Twee jaar later begon hij aan zijn studie solozang aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Margreet Honig.  

Als 23-jarige werd hij toegelaten tot de vaste bezetting van het befaamde Collegium Vocale Gent. Hij reisde met dit ensemble de hele wereld over en werkte, naast chef-dirigent Philippe Herreweghe, met gastdirigenten als Bernard Haitink, Reinbert de Leeuw, Yannick Nezet Seguin, Paul van Nevel, René Jacobs, Peter Philips, Daniel Reuss en vele anderen. 

Daarnaast zong en zingt hij ook regelmatig bij ensembles als Cappella Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging, het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor.   

Sinds 2010 heeft hij een zanglespraktijk in Amsterdam en sinds kort ook in Weesp. Door het werken met enthousiaste zangers werd ‘de dirigent’ in hem weer wakker.  

In 2015 richtte hij daarom het Oudemuziekkoor Bosch en Duin op. Als snel volgde Kamerkoor Capricciata uit Bussum. Intussen is Robert de vaste dirigent van Kamerkoor Victoria Weesp, Het Haarlems Kleinkoor en het Oudemuziekkoor Bosch en Duin.  

Robert is sinds het najaar van 2021 ook de vaste dirigent van Kamerkoor Vocoza.