Hans de Vries

Hans de Vriesbas/bariton

Hans de Vries - bas/bariton geboren te Vroomshoop, heeft zijn opleiding genoten aan het Utrechts Conservatorium bij de bariton Henk Smit en is vervolgens cum laude geslaagd bij de Duitse bariton Udo Reinemann. Verdere lessen en cursussen heeft hij gevolgd bij de bas Hendrik Meint Hamstra, Hans Hatter, Tom Krause, Evelyn Lear, Jekaterina Joffel, Jekaterina Gromova en Dietrich Fischer-Dieskau.

Hans de Vries treedt regelmatig op als solist in oratoriumwerken van J.S. Bach, J. Haydn, G.F. Händel, W.A. Mozart, F. Schubert, L. v. Beethoven, G. Fauré, G. Donizetti en A. Bruckner, maar ook in de modernere werken van o.a. Frank Martin en Kees van Baaren.

Op operagebied trad hij reeds op in Antwerpen, Metz, Montpellier, Bordeaux, Salzburg, Manchester, Glasgow en vele andere steden, in rollen als Guglielmo uit de Cosi fan tutte, Silvano uit Un Ballo in Maschera, der Sprecher uit de Zauberflöte, de Licomede en de Pluton uit de Alceste van J.B. Lully en de le Nazarener uit de Salome.

Op het Internationale Hugo Wolf Wettbewerb in Stuttgart 1987 won hij de tweede prijs, en in 1990 was hij een van de prijswinnaars van het Internationale Vocalistenconcours te Den Bosch. Van zijn liederenrecitals, voornamelijk begeleid door zijn vaste pianist Eelko Moolenaar, zijn reeds verschillende opnames gemaakt bij de Hessischer Rundfunk en de Nederlandse radio.