Logo Kamerkoor Vocoza Logo Kamerkoor Vocoza / In Paradisum

Gerrie Meijers

piano/orgel

Gerrie Meijers studeerde orgel – bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop – en piano – bij Arthur Hartong en Jacques Hendriks – aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Zij behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus(met onderscheiding).

Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Bij Tan Crone volgde zij cursussen liedbegeleiding.

Met Wieke Ubels(sopraan),  Cecile Roovers(alt/mezzo en actrice) en Annette Stallinga(alt)  vormt zij min of meer vaste duo’s. Een vierhandig duo is zij samen met  organiste/pianiste Christine Kamp.

Gerrie Meijers is organiste van de Remonstrantse Kerk te Haarlem, pianiste bij het Haarlems Gemengd Koor, Het Hoofdstadkoor, Min Ghesellen en Het Bachkoor Holland.  Zij concerteert in binnen- en buitenland en maakte diverse radio- en c.d.opnamen.  Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres”  ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Opmerkelijke producties eerder dit jaar waren Pulse+  in Het Orgelpark, een Ligeti-project i.s.m dansgroep Krisztina de Châtel en het programma “De liefde volgens Schumann, Weill en Eisler” i.s.m. Cecile Roovers en filmmaakster Verele Vorstman.

Gerrie Meijers