Logo Kamerkoor Vocoza Det är en ros Det är en ros utsprungen

Ontspring de kerst in december 2009

Det är en ros utsprungen. Een roos ontluikt in de winternacht. Onmogelijk zou je denken, zelfs met de huidige klimaatverandering. Toch is het al eeuwen een klassieke kerstgedachte: juist als je denkt dat er niets is dan duister over een wit-besneeuwde akker, ontspringt de liefde, ontkiemt het goede. Noem het hoop.

Kamerkoor Vocoza liet –o.l.v. gastdirigent Harold Lenselink vanwege zwangerschapsverlof van Sanne Nieuwenhuijsen– die frisse prilheid ontspringen in een programma dat reikt van de vroeg-barok tot de twintigste eeuw. Met klassiek werk van J.C. Bach (Merk auf mein Herz) en Brahms (O Heiland reiß die Himmel auf), en het intrigerende Magnificat van de hedendaagse Vlaamse componist Vic Nees. Met specialist Lenselink kiest Vocoza ook voor het lichtere genre: kerstliederen die tegen close harmony aanzitten. En natuurlijk twee keer de ontspringende roos: het origineel van Praetorius, en de etherische remake van Sandström. M.m.v. Wim Dijkstra (orgel) en Esther Putter (sopraan).

ZA 12 december 2009
20.15 uur
De Goede Rede
Kerkgracht 60
ALMERE (route)

VR 18 december 2009
20.15 uur
Waalse Kerk
OZ Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

ZA 19 december 2009
20.15 uur
Remonstrantse Kerk
Wilhelminastraat 22, Oranjekade 1
HAARLEM (route)

Zet dit concert
in je electronische agenda.

Zet dit concert
in je electronische agenda.

Zet dit concert
in je electronische agenda.

Entrée en reserveren

De toegangsprijs is € 13,50. Jongeren tot 26 jaar en houders van de Amsterdam Stadspas en XXXS treden binnen tegen halve prijs (€ 6,75). Bij reservering en vooruitbetaling op NL05INGB0005057219 t.n.v. Vocoza ontvangt u € 1,50 voorverkoopkorting op het volle tarief. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de kassa. Zaal en kassa openen drie kwartier voor aanvang.