Just US

20th century choral Americana

Kamerkoor Vocoza & Ira Spaulding brachten het veelzijdige programma van de in april 2005 verschenen jubileum-cd JUST US, waarin drie grote stromingen binnen de nog jonge Amerikaanse koorcultuur bijeenkomen.
Just US – Wij alleen: dus alles zonder begeleiding (a cappella).

 • Bezoekers over ons concert in Aalsmeer:
  "Ik heb weer enorm genoten van het concert van vandaag (in Aalsmeer). Met name de spirituals aan het einde waren geweldig.";
  "De lucht zinderde af en toe. Dit koor weet elkaar te vinden!"
 • Lees het interview met Ira Spaulding in het Haarlems Dagblad van 14 april 2005

Natuurlijk met de swingende en technisch veeleisende negro spirituals waarmee Vocoza een naam heeft hoog te houden. De ‘klassieke’ composities van William Schuman, Samuel Barber en de nog jonge Eric Whitacre tonen een typisch Amerikaanse koorklank: welluidend, fris en stromend. Houston Bright brengt een eerbetoon aan de oosterse wijsheid van Omar Khayyam in de wonderschone Three Quatrains from the Rubaiyat. Morten Lauridsen, wiens ster in muziekminnend Nederland snel rijzende is, richt zich op de rijke traditie uit de Italiaanse Renaissance. In zijn Six Fire Songs blaast hij het madrigaal nieuw leven in met een hartstocht die aan Gesualdo doet denken. Een programma dat recht deed aan 25 jaar Vocoza.

Kamerkoor Vocoza, onder leiding van Ira Spaulding.

 • Het gehele programma vind je hier.
 • De teksten en vertalingen van het programma vind je hier.
 • Een toelichting op het programma vind je hier.
 • Het programmaboekje is als pdf-file beschikbaar

ZO 10 april 2005
15.30 uur
Oud-Katholieke Kerk
Oosteinderweg 394
AALSMEER
Uitsluitend zeer beperkte kaartverkoop aan de kassa

VR 15 april 2005
20.15 uur
Doopsgezinde Kerk
Frankestraat 24
HAARLEM (route)

ZO 17 april 2005
15.15 uur
Waalse Kerk
Oz. Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)

De toegangsprijs was €11,-. Voor jongeren tot 26 jaar en bezitters van de Amsterdamse Stadspas en XXXS-pas was de toegang €5,50. Donateurs €9,-. Pas65+ en Haarlempas gaven geen recht op reductie.

  Just US (April 2005)

   


  Het Haarlems Dagblad (14 december 2004) over ons vorige concert: "Dirigent Ira Spaulding heeft zijn 24 gevorderde zangers gedrild tot een meer dan voortreffelijk ensemble. Technisch grenst het niveau van Vocoza aan dat van een professioneel koor. Lastige intervallen worden loepzuiver getroffen, de balans tussen de verschillende stemgroepen is prachtig en hoe moeilijk ook de noten, de klank blijft altijd warm en doorzichtig."


  Deze jubileumconcerten en de cd-productie worden mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, de Ambassade van de U.S.A., de donateurs van Vocoza en de gemeente Amsterdam.

  Logo Prins Bernhard Cultuurfonds Gemeente Amsterdam VSBfonds