Exaudi orationem meam

Oude talen op moderne muziek

Ira SpauldingWat doet moderne muziek met een ‘dode’ taal? Kamerkoor Vocoza en dirigent Ira Spaulding (foto links) brachten half maart 20e-eeuwse religieuze muziek op Latijnse en Hebreeuwse teksten. Een verrassende mix van Gregoriaanse en Renaissance invloeden met hedendaagse harmonieën en dynamiek. Met werken van Stravinsky, Bernstein, Poulenc, Duruflé, Lauridsen, Casals, Badings, Nystedt en Jason LatourWhitacre. Een muzikaal avontuur op het snijvlak van de klassieken en de moderne cultuur.

Kamerkoor Vocoza, onder leiding van Ira Spaulding. Met medewerking van Gerrie Meijers (piano en orgel), Klaas Koelewijn (piano), Kirsten van den Hoogen (harp), Volker Mauruschat (slagwerk) en Jason Latour (jongenssopraan *1994-†2007) - foto rechts).

Een reactie uit het publiek: "Hartelijk dank voor een hele fijne zondagmiddag! Wat een prachtige muziek en wat hebben jullie dat geweldig mooi uitgevoerd! Mijn complimenten. Heel veel succes met de voorbereidingen van jullie volgende programma. Ik kom beslist weer luisteren."

VR 19 maart 2004
aanvang 20.15 uur
Doopsgezinde Kerk
Westzijde 80
ZAANDAM (route)

ZA 20 maart 2004
aanvang 20.15 uur
Doopsgezinde Kerk
Frankestraat 24
HAARLEM (route)

ZO 21 maart 20043
aanvang 15.15 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12
AMSTERDAM (route)

De toegangsprijs was €12,-. Voor jongeren tot 26 jaar en bezitters van de Amsterdamse Stadspas was de toegang €6,-. Donateurs €10,-. Er gold een speciale aanbieding voor XXXS-pas houders. Pas65+ en Haarlempas gaven geen recht op reductie.

Deze concerten werden mede mogelijk gemaakt door de donateurs van Vocoza en de Gemeente Amsterdam.

Wat was er te horen?

We brachten moderne, maar geen onbegrijpelijke piep-knars-muziek. Prachtige, etherische klanken van Nystedt en Whitacre die als golven om je heen slaat. Indrukwekkende, soms swingende, soms heel verstilde muziek van de bekende componist Leonard Bernstein. En ronduit spektakel met Stravinsky. Een programma waar je je geen seconde hoefde te vervelen!


Groepsaccomodatie De Duiventil