Johannes Passie - klein & helder

Bachs ándere passie klein en helder met 22 zangers, 23 instrumentalisten, 5 solisten en één dirigent.

In de tijd voor Pasen 2003 voerde Kamerkoor Vocoza o.l.v. Ira Spaulding de Johannes Passie van Johann Sebastian Bach uit. Drie bijzondere uitvoeringen in kleine bezetting. Lees de recensie in het Haarlems Dagblad.

De tweeëntwintig zangers van Kamerkoor Vocoza werden begeleid door de 22 professionele musici van het Begeleidingsorkest Herman Strategier en Gerrie Meijers op orgel. Al eerder liet Vocoza horen hoe ‘grote’ oratoriumwerken in kleine bezetting verrassend expressief en nabij kunnen komen, onder meer met Messiah in 2001.

De solo-partijen werden vertolkt door Anne Grimm (sopraan), Hester Dam (alt), Marten Smeding (evangelist en tenor-aria's), Hans de Vries (Christus) en Nigel Cliffe (bas-aria's).

Enkele reacties op het concert van zondag:

"We hebben ONTZETTEND genoten gisteren in de Waalse kerk en wat een indrukwekkende dirigent, GEWELDIG, FANTASTISCH, enz..............."

"Langs deze weg wil ik Vocoza complimenteren met de geweldige uitvoering van de Johannes in de Bullekerk afgelopen zaterdag. En dan met name de prestaties van het koor. Ik was erbij en heb genoten.
Het was voor het eerst dat ik een koor a capella heb horen zingen bij koralen. Wel gedurfd, zeker bij het slotkoraal! Maar alles liep prima!..."

"Ik heb enorm genoten van jullie concert van gisteren. Wat mij vooral verbaasde waren de 2 stukken in het begin en einde waarbij de begeleiding volledig weg viel en stukken van 2 koralen a capella werden gezongen, waar dit normaal gesproken niet is. Dat was erg mooi.

Ik heb enorm genoten en wacht met goede vooruitzichten jullie waterige programma af van eind dit jaar."

"Fantastisch mooie Johannes Passion in Haarlem vorige week donderdag; wanneer volgende concert (wat mij betreft zsm)?"

Johannes passie*Hannick

DO 27 maart 2003
aanvang 20.15 uur
St. Joseph Kerk
Jansstraat 41
HAARLEM (route)
€18,- / €15,- (red.)

Lees de recensie van dit concert

ZA 29 maart 2003
aanvang 20.15 uur
Bullekerk
Westzijde 75
Zaandam (route)
€14,- / €12,- (red.)

ZO 30 maart 2003
aanvang 15.15 uur
Waalse Kerk
Oz. Achterburgwal 159
AMSTERDAM (route)
€18,- / €15,- (red.)

Deze concerten werden mede mogelijk gemaakt door de donateurs van Vocoza, het VSB Fonds, de BACZM, de Gemeente Haarlem/regio Zuid-Kennemerland en de Gemeente Amsterdam.

VSB Fonds

Bond van Amsterdamse Christelijke Zang- en Muziekverenigingen Bond van Amsterdamse Christelijke Zang- en Muziekverenigingen